2011. augusztus 15., hétfő

Első recept: Fehérboros, krémsajtos brokkolikrémleves

A brokkoli....mint egy festőnek a vászon. Natúr, semleges, de ha "ráfestünk" ezt-azt, lenyűgöző lesz a végeredmény :) Fehérborral, krémsajttal a brokkoliból egy dús, ízes, (nem sokkolóan) különleges krémleves készíthető így! Ha nem lennék szerény, azt mondnám, műalkotás : P Ha már festő meg vászon....

Hozzávalók:
40 deka brokkoli
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél deci félszáraz fehérbor
fél tömlőnyi natúr, tejszínes krémsajt
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
fél deci tejszín
só, bors

0. Ha a brokkoli fagyasztott, akkor egy külön edényben kevés zsiradékon, felengedés nélkül pár perc alatt roppanósra párolom.
1. A hagymát megpucolom, apróra vágom. A fokhagymát megpucolom.
2. Egy fazékban felforrósítom az olajat, és pár perc alatt megfonnyasztom a hagymát. Ha megvan, hozzáreszelem a fokhagymát és várok egy percet, amíg illatozni nem kezd. Beleöntöm a bort, néhány perc alatt elforralom belőle az alkoholt.
3. A boros hagymás keverékhez adom a friss/roppanósra párolt brokkolit, sózom, borsozom és 5 percig lefedve, kis lángon párolom. Ekkor felöntöm annyi alaplével/vízzel, amennyi pont ellepi és további 7 percig főzöm.
4. A fazék tartalmát áttöltöm a turmixgép kancsójába és összepürésítem. Félúton hozzáadom a krémsajtot és a tejszínt.
5. Visszatöltöm a fazékba, és kis lángon, kevergetve a levesbe olvasztok 5 dkg vajat.
 Dióban hempergetett, petrezselymes juhtúró gombóccal tálalom! 
Jó étvágyat ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése